FI SV NO DK EN
FI SV NO DK EN
områdesskydd

4 anledningar till varför du behöver ett områdesskydd för att skydda ditt byggområde

Vare sig du ska påbörja ett storskaligt byggprojekt som kommer pågå i flera månader eller ett mindre bygge som max kommer att ta en vecka så är ett robust områdesskydd både en nödvändighet och ett krav. Ett stängsel skyddar arbetarna, samhället och din slutgiltiga vinst. Beroende på storleken och typen av projektet finns det både permanenta och tillfälliga alternativ för att skapa ett skyddat område på dina villkor. Dessa är de fyra anledningarna (och fördelarna) varför alla byggområden behöver ett pålitligt områdesskydd.

1. Säkerhet

Säkerhet bör alltid vara din första prioritet vid starten av ett byggprojekt. Om du inte tydligt markerar byggområdet finns det inget som stoppar vem som helst från att vandra in på området. Obehöriga personer – speciellt barn – riskerar att skada sig på farliga, vassa eller tunga material, maskiner och annan utrustning inom byggområdet.

Ett simpelt staket skapar en tydlig avgränsning mellan ett skyddat område och allmänna ytor, och på så sätt kan risken för att obehöriga vandrar in på byggområdet undvikas.

2. Tillträdeskontroll

Ett staket stänger inte enbart ute obehöriga efter att personal gått hem för dagen, det säkerställer också att enbart auktoriserade personer kommer in på byggområdet under arbetstid. Genom att minimera antalet ställen obehöriga kan komma in på området blir arbetsbördan att kontrollera området mycket lägre. Det är mycket enklare att hålla koll på en eller två grindar gentemot att konstant observera kanske hundratals meter staket. Det finns många anledningar varför någon obehörig skulle vilja få tillgång till området, och lika många anledningar för dig att stänga dem ute.

Oavsett deras motiv så förhindrar du olaga intrång genom att installera ett pålitligt områdesskydd. Och människor är i slutändan inte de enda varelserna som kan råka vandra in på ditt byggområde ー ett stängsel stänger ute även djur.

3. Förhindra inbrott och stöld

Varje år drabbas tusentals svenska byggarbetsplatser av inbrott och stölder. Förutom att det stjäls verktyg och byggmaterial kan kostnaderna för förseningar och självrisker bli väldigt stora. Enligt Brottsförebyggande rådet, BRÅ, anmäldes nästan 6 000 inbrottsstölder på byggarbetsplatser under 2020. Ett robust områdesskydd i form av ett stängsel håller ute de flesta obehöriga.

4. Varumärkesbyggande

Sist men inte minst är ett stängsel också en möjlighet att bygga ditt varumärke ー precis som en gigantisk reklamskylt. Det är en perfekt yta för att marknadsföra din verksamhet. På grund av detta väljer just många att märka sitt områdesskydd med sin logga och kontaktuppgifter. Det visar upp vem som utför arbete som potentiellt kan leda till framtida arbetsmöjligheter.

Utforska områdesskydd från BGFIX

Ett simpelt stängsel räcker långt för att minimera risker och skapa en trygg arbetsplats som skyddar allt inom området. Vare sig du behöver ett tillfälligt eller permanent stängsel så har vi garanterat något för dig och dina behov. Kontakta oss idag för mer information om hur vi kan hjälpa dig säkra ditt område.

 

Hör av dig

    captcha

    x OK
    x OK