FI SV NO DK EN
FI SV NO DK EN

Vilket byggstaket ska man välja?

Vad har Förbifart Stockholm, Karlatornet och en tillbyggnad på en liten skola i Skåne gemensamt? Låt oss ge er en ledtråd – det har med byggandet att göra! Alla tre är byggarbetsplatser och behöver någon form av avspärrning. I följande blogg berättar BGFIX experterna vilken avspärrning passar bäst för ert projekt tillsammans med fördelarna och nackdelarna av samtliga avspärrningar.

Basic och Basic+ Byggstaket

Dessa 2 modeller är de billigaste i inköp och väldigt lätta att hantera för en snabb och enkel montage. De känns snabbt igen på sitt fyrkantiga format. Dock är de mindre stabila än våra andra byggstaket alternativ så de bör endast användas i temporära sammanhang där säkerhet och kvalité inte är en prioritet. De bör absolut inte användas i en högrisk miljö då dessa är lätta att lyfta och välta eller att klättra över. Finns en hög inbrottsrisk eller säkerhetsrisk bör man överväga en mer stabil modell.

Båda Basic modellerna (Basic Basic+) lämpar sig väl för tydlig markering av en stor arbetsplats där säkerhet inte är högst prioritet (exempelvis där allt av värde finns inlåst på arbetsplatsen) eller som ett vägmarkering vid evenemang och även som ett hinder vid farliga områden där man kan tillsammans med anpassade skyltar, talar om riskerna bakom staketet.

Alfa och Strong Kravallstaket

Kravallstaket lämpar sig bra för alla evenemang och tillfällig omledning av människor, men lämpar sig särskilt bra för omledning och hantering av en hög folkmängd, både på offentliga gator och stora koncert. Det har en hög stabilitetsgrad med svetsad ram och spjälor, kan snabbt sättas upp på plats och passar extremt bra till områden med hög folkmängd och höjd säkerhetsrisk.

Alfa levereras oftast utan reflex och är en enkel och billig kravallstaket.

Strong är av en högre kvalité och tyngd och minimerar snubbelrisken avsevärt med en lätt uppmärksammad gul-lackerad, platt fot och en reflex.

För ljuddämpnings åtgärder vid evenemang lämpar sig Byggstaket AntiForce eller Robust sig bättre ihop med Soundex Ljuddämpningsmattan.

Roundtop och AntiForce Byggstaket

Beroende på projektets omfattning, kan det vara veckor, månader, t.o.m. år innan projektet är avslutat. Byggarbetsplatsen ska vara stängd under hela projektets gång för att hindra vandalism och stöld och andra oförutsedda, otrevliga händelser. Både Roundtop och AntiForce har en ökad stadga i sin ram med ett tjockare stål och en bockad profil i överkanterna.

Roundtop har en vanlig maskstorlek och innebär därav samma klättringsmöjligheter som Basic modellerna.

AntiForce bjuder på ett tätmaskigt nät som gör det omöjligt att klättra över utan extra verktyg. Dessutom även en extra stående profil för underlättad hantering vid montering och en ökad stabilitet i konstruktionen. AntiForce är därför en pålitlig vän för entreprenören där den hindrar de flesta från att komma in på arbetsplatsen. Lägg ihop med avlyftningsspärr och säkerhetskopplingar så har man en oslagbar lösning på avspärrning runt bygget!

Även ett bra alternativ till ett permanent staket i de lägen man inte kan bestämma sig för en permanent lösning eller då man inte vill göra en stor kapitalinvestering i en ny företagsidé men behöver fortfarande någon form av områdesskydd.

Oavsett vilken modell du välja, BGFIX har ett brett sortiment av byggstaket och kravallstaket på lager för alla storlek på byggarbetsplatser. Höra av dig till en BGFIX expert idag för rådgivning och offert inför ditt nästa projekt!

Hör av dig

    captcha

    x OK
    x OK