FI SV NO DK EN
FI SV NO DK EN

Mobila stängsel: Ett effektivt skydd för evenemang och byggarbetsplatser

Med referenser som racingbanor, cykelevenemang, fotbollsmatcher, konserter men också otaliga för att säkerställa säkerheten på byggarbetsplatser är mobila stängsel ett smart och kostnadseffektivt som erbjuder en rad fördelar. I vardagligt tal kallas mobila stängsel ibland även för antingen tillfälligt stängsel eller flyttbart staket.

Om du är arbetsledare, entreprenör eller byggprojektledare spenderar du förmodligen en hel del tid på att överväga säkerheten för arbetsplatsen och hur du kan etablera ett robust och effektivt, men samtidigt kostnadseffektivt, säkerhetssystem för dina projekt.

Mobila stängsel har kommit att bli en industristandard för egentligen alla typer av byggarbetsplatser, och de erbjuder så mycket mer än bara ett sätt att hålla borta obehöriga från din arbetsplats – även om det självklart är en viktig egenskap för en staketkonstruktion. Här är allt du behöver veta om mobila stängsel, vilka fördelar de erbjuder och om det är bättre att hyra eller köpa ett tillfälligt stängsel.

Fördelar med ett tillfälligt stängsel

Det finns många anledningar att använda ett tillfälligt stängsel på din arbetsplats! Om du har använt ett tidigare är du säkert redan väl införstådd om vilka dessa fördelar är.

Säkerhet

Byggarbetsplatser kan vara farliga, speciellt om någon vandrar in när de egentligen inte borde vara där. Barn, husdjur och människor från allmänheten som tagit sig in på arbetsplatsen, avsiktligt eller oavsiktligt, kan råka skada sig själva, byggarbetarna, material, maskiner eller verktyg. Mobila stängsel förhindrar obehöriga från att komma åt din byggarbetsplats som inte borde vara där.

Inbrottsskydd

Genom att hindra människor från att komma åt din arbetsplats hindrar du dem också från att komma åt de dyra verktyg och utrustning som finns på arbetsplatsen. Din arbetsplats blir säkrare med ett tillfälligt staket på plats. Du slipper oroa dig över verktygen och att behöva skydda dyra material.

Dammkontroll

När du bryter mark på ett nytt projekt är damm ofta ett problem. Ibland kommer detta damm från jorden, andra gånger kommer det från silikon som produceras när man skär material som sten och gips.

Rätt staket kan ge dammkontroll. Genom att hålla damm inne på byggarbetsplatsen förhindrar du kringliggande landskap och byggnader skadas eller smutsas ned. Detta hjälper också till att skydda hälsan hos människor i grannskapet som hjälper dig att följa lokala hälsoföreskrifter. Att kontrollera dammet med ett flyttbart staket kan också förhindra att olyckor inträffar på grund av dålig sikt.

Göm röran

Ibland kan byggarbetsplatser vara rent röriga. Högar av material, sladdar, utrustning och verktyg som alla bidrar till röran och kaoset på arbetsplatsen. Ditt tillfälliga staket döljer det kaoset och hjälper din arbetsplats att smälta in i bakgrunden. Du kommer att dra mindre uppmärksamhet till ditt arbete och du kommer att kunna fokusera på jobbet utan att behöva störa omgivningen eller behöva dras med grannarnas nyfikenhet.

Hyra eller köpa ett flyttbart staket?

Valet mellan att hyra eller köpa en staketkonstruktion är väldigt individuellt och beror på en rad faktorer.

Att köpa

Billigare på sikt

Att köpa mobila stängsel lämpar sig för företag som utför liknande byggprojekt året om med liknande eller samma säkerhetsbehov. Även fast den initiala kostnaden för att köpa mobila stängsel är dyrare än att hyra, så lönar det sig ofta på sikt.

Tillgängligt när som helst

Det finns alltid en risk att lagret av hyrstängsel tar slut under arbetstoppar. Genom att äga ett flyttbart staket har du full kontroll över din avspärrning och säkerställer att du alltid har ett stängsel till hands för att säkra byggarbetsplatsen. 

Att hyra

Varje byggarbetsplats är unik

Varje plats behöver sin egen typ av stängsel. Höjd, storlek och stängselfunktioner kommer att skilja sig från en arbetsplats till en annan. Varje gång du hyr ett tillfälligt stängsel kan du anpassa stängselmaterialen efter dina behov. När du köper ett tillfälligt staket lämpar det sig sällan för alla typer av byggarbetsplatser.

Mindre ansvar, mindre städning

Tillfälliga stängsel installeras av oss. När jobbet är klart städas vi upp det. Allt du behöver göra som byggproffs är att ringa och beställa staketet så fixar vi resten. Vi levererar, monterar och tar bort enligt ditt schema.

Köp eller hyra ett mobilt stängsel från BGFIX

Tillfälligt stängsel är en av de viktigaste komponenterna på din byggarbetsplats. Om du planerar ett kommande byggprojekt kan vi hjälpa dig att avgöra exakt hur mycket stängsel du behöver, vilka tillbehör som passar dig bäst och hur du avgör den bästa kombinationen av stängselprodukter för din budget. Ring oss idag för att köpa eller hyra det tillfälliga stängsel som är rätt för dig och dina behov.

Hör av dig

    captcha

    x OK
    x OK